Kees Roovers - Gitaar & Zang

Ik ben in 1965 gitaar gaan spelen mede dankzij de familie Bollebakker die naast ons kwam wonen. Ze kwamen uit Indonesie en speelden al simpel een beetje gitaar. Neem daarbij de opkomende muziek (cliff-elvis) op Radio Luxemburg en de stones/beatles en mijn belangstelling was niet te stoppen.
Johan en Fred Bollebakker werden mijn beste maatjes in die tijd en we speelden iedere dag in hun bijkamer. Vader Bollebakker was onze stimulator om door te gaan! Dat was mijn eerste bandje Black jewels, daarna kwam Ruby Plane met Jack (drums) en Andre (Gitaar/vocals). De volgende band was de pleasureband waar ik toch veel heb geleerd van mijn maatje Karel en niet te vergeten van Johan de keyboardsman.
Na een pauze van enkele jaren weer gespeeld in Fashion waar we veel gelachen hebben met elkaar en heel veel opgetreden hebben op personeelsfeesten en partijen. Hierna Sixpack en Bandstand waar ik met Arjen (bass) en Marco (gitaar) samen een rock/popgetint repertoire speelde en waar ik Kees van Loon weer tegenkwam die nu in 1967 drumt.
Ondertussen speel ik al een jaar of vier bij Benny van Wijk in Den Bosch in een groot orkest van zo'n dertig man. De blues blijft mij steeds meer trekken zodoende dat we alweer een jaar of anderhalf met oude buddys uit het verleden onze band de Planegang weer opgestart hebben, wat ontzettend leuk is. Ik probeer alles zo goed mogelijk te combineren qua optreden/repetitie en dat lukt aardig tot nu toe.
Toen we febr 2006 voor kroegbaas Jack (v.d.Klomp) speelden met enkele van onze oude en nieuwe buddies lanceerde Karel (pleasureband) een geweldig idee om iets te gaan doen met het thema 1967. Hij zei.......Kees,er is in 1967 zoveel gebeurd op muziekgebied........Beatles/Stones/Armand/Beachboys/Spencerdavisgroup/.cliff&Shadows/LovinSpoonfull....ga maar door.......Wij moeten daar iets mee gaan doen!!! Zodoende zijn we nu ruim een jaar later en we hebben een leuke draaiende band met verdomd aardige mensen en hele leuke gigs.
see ye on stage.