Kees van Loon - Drums

In de beginjaren 70 ben ik met drummen begonnen in verschillende soorten bands. Meestal popgroepen, zoals Convicted, Quint en de alternatieve Belgische band “Stof”, laureaat op Jazz Bilzen 1973. Ik speelde in meerdere jazz- en bigbands oa met het Pollstock trio (met Jack van Poll en Hein van de Geyn). Uiteindelijk terecht gekomen in het meer commerciele circuit met de groep Roots. Deze band heeft ca 7 jaar bestaan en heeft veel Nederlandse en Belgische artiesten begeleid. Dit leidde tot een vaste samenwerking met Ann Christy, in Belgie een begrip, waarmee de groep tot kort voor haar dood in Belgie een theatertour gemaakt heeft.

Daarna is de muziek een aantal jaar op de achtergrond komen te staan vanwege de start van een eigen bedrijf. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en sinds een aantal jaren zijn er inmiddels weer enkele bands gepasseerd en de liefde voor muziek wordt alleen maar sterker.

Naast 1967 speel ik nog in , Stationay Travellers, Tot Dan, en Malo Malo

De muziek waar ik zelf graag naar luister is Jazz, Funk, Soul en Pop o.a. Tower of Power, Maceo Parker, Weather Report, Toto, Diana Krall, Gloria Estefan, Karizma.